Середа, 24.04.2024, 18:52
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Ви фотографувати вмієте? :)
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2022 » Вересень » 1 » Європою із заходу на схід…
14:00
Європою із заходу на схід…

Ростислав Кондрат - Незвична робота

Логотип фестивалю ILO

Директор фестивалю Іраклі Джаошвілі з головним призом фестивалю біля пам'ятника Іло Хахіашвілі

Народний фотоклуб «Колумб» Тисменицького народного дому цьогоріч від травня до серпня провів та взяв участь в пяти міжнародних фотопроєктах. Останній відбувся минулого місяця в Грузії – це фотофестиваль ILO. Фестивалю в Кутаїсі передували виставки «Колумбу» в Жешові (Польща) і Ораді (Румунія) під назвою «Воскресіння», а також участь у виставках української фотографії «Ідентичність, аспекти сучасної української фотографії» у Страсбурзі (Франція) і «Прекрасна Україна» в Кіршау (Німеччина) про які було докладно повідомлено в попередніх публікаціях.

До фестивальної експозиції в Грузії журі відібрало роботи трьох колумбівців: Миколи Калитчука, Ростислава Кондрата і Тетяни Павлик. Їхні роботи нагороджені дипломами фестивалю: Калитчук – за кращий портрет материнства, Кондрат – за кращу чуттєву композицію, Павлик - за кращий дитячий потрет.  Окрім колумбівців, Україну представляли ще восьмеро українських фотографів з Києва, Ірпені, Запоріжжя, Харкова, Сум, Ізмаїлу а також представники Грузії, Греції, Естонії, Ізраїлю, Нідерландів, Узбекистану, Франції. Головний приз – статуетку у вигляді скульптурного зображення Іло Хахіашвілі отримав грек Георгіос Катсагелос за серію портретів.

Роботи переможця фестивалю Георгіоса Катсагелоса з Греції 

Ідея заснування фестивалю (фотоконкурсу) International Photo Festival "ILO" належить кутаїському кінодокументалісту і художнику Мерабу Каджая. У 2004-2005 роках він реалізував два важливих проєкти - встановлення пам'ятника єврейському фотографу Іло Хахіашвілі в Кутаїсі  та відкриття музею цього ж фотографа. Цьогорічний фестиваль курували три особи: директор фестивалю Іраклі Джаошвілі, керівник Арт Асоціації Сaravansarai (Париж) і голова журі Фотофестивалю "ILO" Шалва Хаханашвілі, і художник та мистецтвознавець Гліб Вишеславський (Київ).

Мер Кутаїсі Йосеб Хаханашвілі на відкритті фестивалюДиректор фестивалю Іраклі Джаошвілі і куратор фотовиставки Шалва Хаханашвілі

Фрагменти експозиції з роботами українських авторів

Таня Павлик - Мрії (Диплом за кращий дитячий портрет)

Микола Калитчук - В очікуванні (Диплом за кращий портрет материнства)

Ростислав Кондрат - Акт-2 (Диплом за кращу чуттєву композицію)

 

Микола Калитчук - Експресія

Атрибутика фестивалю

Пам'ятник Іло Хахіашвілі

Фестиваль був заснований в 2007 році і в цьому році він відбувся вп'ятнадцяте 14-16 серпня в Кутаїсі. Метою фестивалю є розвиток фотографії як галузі мистецтва в Грузії, встановлення міжнародного статусу, ознайомлення та презентація тенденцій та інновацій у галузі через діалог між культурами, виявлення та заохочення  молодих талановитих фотолюбителів, увіковічнення імені Іло Хахіашвілі. Програма фестивалю, окрім фотовиставки, передбачала майстер-класи та культурно-екскурсійні заходи.

Всі роботи, які ввійшли до експозиції, можна проглянути ось за цим посиланням:

https://www.facebook.com/100067770439304/videos/898563167788391

 

Переглядів: 284 | Додав: admin | Теги: Грузія, фестиваль, мистецтво, Виставка, фото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]