Четвер, 25.04.2024, 17:00
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2023 » Січень » 2 » НА ЗАВЕРШЕННЯ
13:17
НА ЗАВЕРШЕННЯ

"Похорон героя" - Микола Калитчук

Завершився рік, непростий для тисменицького Народного фотоклубу «Колумб», як і для всіх українців. Але, незважаючи на всі минулорічні перипетії, фотоклубу вдалося гідно представити свою творчість на багатьох мистецьких акціях в Україні, Польщі, Румунії, Франції, Німеччині, Грузії. На шпальтах газети про більшість з цих подій були публікації впродовж минулого року. Зараз кілька останніх новин з діяльності фотоклубу.

В листопаді закрилася спільна фотовиставка колумбівців з давніми партнерами з Жешівського Фотографічного Товариства під назвою «Границі» - це був вже шостий спільний проект жешівських і тисменицьких фотографів, починаючи з 2016 року. На закритті фотовиставки побував голова фотоклубу Ростислав Кондрат – це була його остання зупинка в тритижневій мандрівці чотирма європейськими країнами. Користаючись нагодою, Ростислав доставив виставку до Тисмениці, де вона буде експонуватися при першій же нагоді.

Анджей Потера демонтує роботу Миколи Калитчука

Єжи Скіба і Катажина Вараньска приступають до демонтажу фотоколажа Юрія Бакая

Ростислав Кондрат зі своєю роботою "Межа"

З 11 грудня по 8 січня в голандському Роггелі експонується виставка прикарпатських митців «Зимове садівництво». Проєкт піднімає проблему дослідження поділу етносів на кочівників та землеробів. Чи здатні мирні землероби протистояти кочівникам-загарбникам, і наскільки ефективні у війні осілі племена, їхня гіпотетична тактика протистояння антагоністам, у яких війна - основна спеціальність і джерело отримання ресурсів для життя. Також наскільки сильно змінюється ментальність аграрія двадцять першого століття, у процесі швидкого опанування військового оборонного ремесла, необхідного для біологічного виживання як виду. Ідея проекту виникла в 2014 році як рефлексія на війну на сході України.

Афіша виставки прикарпатських митців у Голандії

З проєкту "Food Fetish" - Дмитро Петрина

Серед авторів двоє колумбівців: Микола Джичка і Дмитро Петрина. Перший представлений на виставці своїми живописними роботами, а от Дмитро залишився вірним фотографії – в експозиції його цикл "Foot fetish". Роботи Джички і Петрини експонуються в товаристві Юрія Боринця, Сергія Григоряна, Юлії Гомеля і Зоряни Козак.

Афіша благодійного фотоаукціону в Олександрії

Дев’ятого грудня в Олександрії на Кіровоградщині відбувся благодійний фотоаукціон «Життя всупереч» за участі провідних українських фотохудожників. До участі в аукціоні було запрошено 14 авторів з різних міст України, серед них Ярема Проців – один з ветеранів Народного фотоклубу «Колумб».

"

"Затишок" - Ярема Проців

Незважаючи на дощ і відсутність електрики, виставку відвідали сотні олександрійців. Бажаючі змогли долучитися до аукціону і придбати уподобані роботи. Зібрано 58 000 гривен, які передано на потреби ЗСУ. Ідею проведення аукціону запозичив у прикарпатських фотомитців олександрійський фотограф Віталій Попков, коли восени побував на фотопленері «Озерце. Життя перемагає». В ході пленеру відбувся благодійний фотоаукціон під аналогічною назвою організований Дубовецькою територіальною громадою і тисменицьким фотоклубом. Ідею Віталія Попкова місцева влада сприйняла дуже позитивно і завдяки ініціативності  заступниці міського голови Олександрії Ірини Чемерис благодійний захід успішно відбувся.

Щорічний XIV-й творчий звіт Народних аматорських фотоклубів Прикарпаття, як і у 2021 році, відбувся в режимі онлайн на інтернетресурсі Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття і став вже традиційним для «Колумбу». Цього разу десять колумбівців захищали честь прапора 33 фотографіями.

"Озеро Несамовите" - Тарас Дутка

"Пані в капелюшку" - Ростислав Кондрат 

"Без назви-1" - Ольга Кукуш

"Очікування" - Таня Павлик

"Портрет" - Ярема Проців

"Вишивають" - Денис Трофімов

"Корівка" - Анатолій Глеб

У Кропивницькому в листопаді відбулася ХХVІ всеукраїнська художня фотовиставка «Погляд-2022». Серед сотні авторів з усієї України були й роботи двох колумбівців – Миколи Калитчука і Дмитра Петрини.

Сертифікат Миколи Калитчука з XXVI фотовиставки "Погляд-2022" в Кропивницькому

"Три подружки" - Микола Калитчук

"Диригент" - Микола Калитчук

"Фінальний акорд" - Микола Калитчук

«Колумб» вступив у ювілейний рік – колектив святкуватиме дві події:  весною та влітку 75-річчя Павла Дроб’яка, а восени 40-річчя колективу з надією, що в переможній атмосфері.

 

 

 

Переглядів: 184 | Додав: admin | Теги: Виставка, творчість, мистецтво, фото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]