Субота, 27.07.2024, 07:37
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Ви фотографувати вмієте? :)
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2024 » Травень » 10 » Підсумок десятирічної творчої співпраці
11:06
Підсумок десятирічної творчої співпраці

Вже понад десять років існує тісний зв’язок між мистецькою асоціацією «Kultur Aktiv» та фотографами Прикарпаття, що почався з першої виставки фотоклубу «Колумб» в Дрездені у 2013 році. Першопрохідцями були: Юрій Бакай, Тарас Дутка, Микола Джичка, Мирослав Кушніренко, Дмитро Петрина, Олександр Торбяк і Тарас Яковин – власне вони подалися до Дрездена, щоб представити фотоклубну виставку. Відтоді було кілька спільних проєктів, що спонукало митців обох країн відзначити десяту річницю співпраці двома виставками паралельно.

Прикарпатці з 12 квітня по 21 червня представляють себе в Дрезденській фотогалереї «nEUROPA» виставкою «Identifikazia – Identity – Identification», в тому числі п’ятеро учасників тисменицького фотоклубу «Колумб» (Маріана Глинська, Ольга Кукуш, Дмитро Петрина, Олександр Плаксін, Денис Трофімов) і з ними франківчанки Юля Гомеляк і Яна Стефанишин.

 © Маріанна Глинська

 © Ольга Кукуш

 © Дмитро Петрина

 © Юля Гомеляк

 © Олександр Плаксін

© Яна Стефанишин - Розчинення 04

 © Денис Трофімов

«Ідентифікація» - це фотографічний проект, який пропонує можливість дослідити свою індивідуальність та замислитися над значенням та метою свого існування. Люди на фотографіях, поєднання об'єктів, елементів - все це створює матрицю сьогодення і його взаємодію з кожним з нас. Ця взаємодія розкриває індивідуальність кожного, показує наше місце на Землі і змушує нас повернутися до витоків нашого життя.

Хто така людина? Як можна визначити особливості кожної особи за номерами, QR-кодами та офіційними даними? Чим Людина А відрізняється від Людина В? Кілька цифр, електронний підпис, чи щось більше і глибше? Багато запитань у часи пандемій і війн, де людське існування перетворюється на серію символів, а кількість інформації вимірюється в шматочках.

  12 квітня 2024, Дрезден, фотогалерея "nEUROPA"Вернісаж фотовиставки прикарпатських фотографів, яких на відкритті представляла Яна Стефанишин (крайня праворуч)

Три фотографи (Сімон Вольф, Ян Олькер і Матіас Шуман) з команди «Kultur Aktiv e.V.» демонструють своє бачення на виставці «nEUROPA» у мистецькому просторі Підземний Перехід ВАҐАБУНДО в Івано-Франківську з 26 квітня і до 15 травня.

Сімон Вольф багато років працював керуючим директором Kultur Aktiv і з 2013 року кілька разів їздив в Україну. У серії фотографій «Тротуарне мистецтво» він представляє побутові вуличні сцени Одеси, Львова, Ужгорода, Києва та інших міст – це його щоденні спостереження.

У центрі серії двох фотожурналістів Матіаса Шумана та Яна Олькера – населені пункти Верховина та Криворівня. Натхненні фільмом Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» вони спостерігають, які гуцульські традиції ще живі в сучасному побуті карпатських поселень.

У подальшій серії фотографій Матіас Шуман шукає підказки в колишньому німецькому поселенні «Колонія» в Липівці, а Ян Олькер документує в серії «Schlossallee» феномен недобудованих будівель вздовж кордону з ЄС у Закарпатті.

 © Ян Олькер - Оксана

 © Ян Олькер - Село Нижня Апша, Закарпаття

 © Ян Олькер - Верховина

 © Матіас Шуман - Колонія

 © Матіас Шуман - Неділя

 © Матіас Шуман - Неділя

 © Матіас Шуман - Колонія

  © Сімон Вольф

 © Матіас Шуман - Неділя

 © Сімон Вольф

  26 квітня 2024, Івано-Франківськ, мистецький простір Підземний Перехід ВАҐАБУНДО.

Матіас Шуман, Ян Олькер, Дмитро Петрина, Микола Джичка і Анатолій Звіжинський відкривають фотовиставку 

Ці дві фотовиставки підсумовують десятирічну співпрацю німецьких і українських фотографів, впродовж якої було створено кілька спільних проєктів в обох країнах.

 

 

 

 

Переглядів: 112 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]