Вівторок, 23.04.2024, 21:38
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2021 » Липень » 28 » Сьомий раз у Дмитровичах
09:16
Сьомий раз у Дмитровичах

Середина липня ось уже сьомий раз позначається в календарі народного фотоклубу «Колумб» подією на львівщині в рідному селі покійного колумбівця Павла Дроб’яка. Фотопленери в Дмитровичах були започатковані ще у 90-х за життя Павла – тоді це були камерні візити Павлових друзів-колумбівців. У 2009 Павла не стало, а у 2014 відбувся перший пленер, на який зібралися фотографи з Миколаєва, Рівного, Львова, Коломиї, Івано-Франківська, Тисмениці, Арцизу, Винник – це ті, хто багато років зналися і товаришували з Павлом.

Про пленер в Дмитровичах інформація дуже швидко поширилася у фотоспільноті, що виявило багато бажаючих побувати в Дмитровичах і з роками географія учасників суттєво розширилася, додалися ще: Київ, Суми, Чернівці, Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Харків, Кривий Ріг, Луцьк, Ясениця, Вінниця, Болехів, Ходорів і навіть Дрезден. Починаючи з другого пленеру, в народному домі відкривається фотовиставка за результатом попереднього візиту – тут дмитровичани можуть по повній насолоджуватися околицями рідного села, побутовими сценами, своїми портретами, пустощами місцевих дітлахів, творчими пошуками Павлових друзів. Цьогорічний пленер не став винятком, а виставка відбулася в оновленій будівлі народного дому, який змінився до невпізнання після реконструкції та капремонту.

Ще однією особливістю пленерів ФотоПАВЛО є те, що в рамках цього заходу Дмитровичі відвідало чимало митців Прикарпаття. Першим був Юрко Андрухович, а за ним до Павлового села приїзджали: Тарас Прохасько, Марія Вайно, Володимир Пушкар, етно-рок група «Перкалаба», Люба Литвинчук-Дейчаківська. Всі вони з когорти друзів Павла з часів його побуту в Івано-Франківську, де він був заглиблений в мистецьке середовище і сформувався, як творча особистість. Завдяки візитам Павлових друзів відбувалися творчі вечори, виступи на концертах до дня села, місцева бібліотека поповнилася новими книгами прикарпатських письменників з автографами авторів. Цього року свій вагомий внесок в поповнення книжкового фонду бібліотеки Дмитрович зробив франківський видавець Василь Іваночко – близько п’ятнадцяти видань і серед них альбом про Опанаса Заливаху, який проілюстрований фотографіями Павла Дроб’яка.

В планах колумбівців ще чимало оригінальних ідей стосовно розширення програми пленеру, а через два роки він повинен стати особливим – це буде рік 75-річчя ФотоПАВЛА !

Автопарк фотопленеру, четверта автівка ще не приїхала...

Сієста

Таня Павлик готує експозицію

Формування експозиції виставки ФотоПАВЛО 2019 (зліва направо): Таня Павлик (Івано-Франківськ), Юрій Черневий (Болехів), Сергій Книш (Кривий Ріг), Ярослав Голубчик (Київ)

Відкриття виставки ФотоПАВЛО 2019 (зліва направо): Юрій Черневий (Болехів), Галина Шапайко (Дмитровичі, завбібліотекою), Олег Огородник (Львів), Іван Видивник (Дмитровичі)

Відкриття виставки ФотоПАВЛО 2019 (зліва направо): Таня Голубчик (Київ), Олег Огородник (Львів), Олег Лозовський, Павло Рудько і Таня Шапайко (всі троє з Дмитрович), Бонєк (Івано-Франківськ), Микола Тинкалюк (Винники), Таня Павлик (Івано-Франківськ), Бім (Івано-Франківськ)

Музичний супровід під час відкриття виставки ФотоПАВЛО 2019: Люба Литвинчук (Івано-Франківськ) - скрипка, Віктор Нагорний (Київ) – дримба, знимкує Олег Огородник (Львів)

Киянин Ярослав Голубчик (крайній праворуч) знайомить учасників пленеру і місцевих жителів з своїм новим фотопроектом, декілька сюжетів якого були відзняті в Дмитровичах (зліва направо): Сергій Книш (Кривий Ріг), Любомир Сікач (Львів), Ксенія Сікач (Львів), Юрій Черневий (Болехів), Іван Видивник (Дмитровичі), Галина і Вікторія Шапайко (Дмитровичі), Олег Огородник (Львів), Микола Тинкалюк (Винники)

Фотозйомка скритою камерою стрибків у воду з трампліна (зліва направо): Юрій Черневий, Віктор Нагорний, Олег Огородник, Таня Павлик з Бімом і Бонєком, Ярослав Голубчик, Люба Литвичук, Любомир Сікач, Тадей Сікач, Тарас Бугай (Дмитровичі)

Як на курорті: Юрій Черневий (Болехів), Сергій Книш (Кривий ріг), Ярослав Голубчик (Київ)    

Сюжет з проекту Ярослава Голубчика (Київ). Моделі: Таня Павлик (Івано-Франківськ), Олег Огородник (Львів), Віктор Нагорний (Київ)

Сюжет з проекту Ярослава Голубчика (Київ). Моделі: Віктор Нагорний (Київ) і Таня Павлик (Івано-Франківськ)

Дорога до ставка: Бонєк, Олег Огородник, Таня Павлик

Олег Огородник і Таня Павлик готують реквізит до одного з сюжетів проекту Ярослава Голубчика

Дорогою в пісчаний кар'єр з реквізитом на плечах: Юрій Черневий, Сергій Книш, Бонєк, Ярослав Голубчик, Олег Огородник, Бім, Таня Павлик, Віктор Нагорний

Бім та Бонєк приймають лікувальні грязеві ванни...

Ранкова кава в таборі під охороною Біма

Віктор Нагорний, директриса місцевої школи Любомира Жила, найближчий Павловий товариш Василь Батіг, Люба Литвинчук з товаришкою Ліліаною Лавринюк, Таня Павлик на могилі ФотоПАВЛА

Прапор пленеру ФотоПАВЛО майорить над табором. Автор Ярослав Голубчик, ціанотипія на полотні, 2019

Іван Видивник куховарить з друзями на святі села

Таня Павлик з місцевими жіночками, далекими родичками Павла на святі села

Таня Павлик знайомить львівських гостей з виставкою ФотоПАВЛО 2019

 

 

 

Переглядів: 298 | Додав: admin | Теги: ФотоПАВЛО, пленер, творчість, Дмитровичі, фото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]