П`ятниця, 26.04.2024, 07:28
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2020 » Грудень » 2 » Творчий звіт фотоклубів області
08:10
Творчий звіт фотоклубів області

Першого зимового дня в обласному навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття, що в Івано-Франківську, відкрилася фотовиставка XII-го творчого звіту фотоклубів області. В експозиції представлено роботи п’ятнадцяти фотоколективів – це більше трьохсот фото майже ста авторів. Свої роботи показали фотоклуби Івано-Франківська, Городенки, Заболотова, Рогатина, Снятина, Долини, Рожнятова, Яблуниці, Тлумача, Надвірни, Рожнева, а також народний фотоклуб «Колумб» з Тисмениці. В добірці колумбівців представлено фото дванадцяти авторів: Анатолій ГЛЕБ, Маріанна ГЛИНСЬКА, Микола ДЖИЧКА, Тарас ДУТКА, Микола КАЛИТЧУК, Ростислав КОНДРАТ, Таня ПАВЛИК, Дмитро ПЕТРИНА, Ярема ПРОЦІВ, Олександр ТОРБ’ЯК, Денис ТРОФІМОВ, Тарас ЯКОВИН. Це різні за жанром роботи: портрет, пейзаж, репортаж, архітектура …

Детальніше про фотоклуб «Колумб» ось тут: https://www.facebook.com/groups/413894345347484

              Титанік – Анатолій ГЛЕБ

           Портрет – Маріанна ГЛИНСЬКА

           Майстер Іван Дзвінчук, Космач – Микола ДЖИЧКА

           Пастух – Тарас ДУТКА

           Життя в горах – Микола КАЛИТЧУК

            Діксіленд – Ростислав КОНДРАТ

           Портал - Таня ПАВЛИК

 Актор – Дмитро ПЕТРИНА

Місце сили – Ярема ПРОЦІВ

Дорога – Олександр ТОРБЯК

Триптих – Денис ТРОФІМОВ

із серії «Життя перемагає-2»

Колектив фотоклубу КОЛУМБ почав формуватися в першій половині 80-х років. Ентузіасти фотосправи Богдан Мохняк, Ростислав Кондрат, Юрій Кукудяк, Іван Постоловський, Володимир Струк, Юрій Медвідь впродовж кількох років натхненно творили і організовували – в результаті через деякий час невеличке аматорське обєднання перетворилося в потужний фотоклуб, який став відомий у всій Україні та далеко за її межами.

Участь у кількох сотнях фотовиставок і фотосалонів в десятках країн світу, організація клубних, обмінних, авторських виставок, національних фотобієнале ПРИРОДА і ФОТОПОРТРЕТ, участь і організація пленерів, міжнародна співпраця з фотографами Польщі, Німеччини, Бельгії, Франції, Італії, США, Румунії, Англії, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Білорусі надали фотоклубу статус поважного гравця на фотографічному небосхилі.

Практично всі учасники колективу є членами Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ), семеро – члени Міжнародної Федерації Фотомистецтва (FIAP), двоє з них є членами міжнародного фоторуху Образ без Кордонів (ISF). На різноманітних конкурсах в Україні та за її межами колумбівці здобули чимало нагород, починаючи від дипломів і до медалей найвищого гатунку. Видано кілька десятків каталогів, фотокниг, буклетів, комплектів поштівок, календарів та іншої поліграфічної продукції.

За роки діяльності фотоклубу створено велику бібліотеку, яка налічує кілька тисяч одиниць книг, підручників, фотоальбомів, каталогів та буклетів, фотожурналів і фотогазет і якою користуються всі колумбівці та гості фотоклубу.

КОЛУМБ функціонує при Тисменицькому районному Народному домі, що є структурним підрозділом відділу культури, молоді та спорту Тисменицької райдержадміністрації. В колективі панує творча ділова атмосфера, прекрасний товариський дух. Регулярно ряди колективу поповнюються новими молодими авторами, в тому числі й завдяки фотошколі, яку чимало років ведуть Ярема Проців і Микола Калитчук.

Практично відсутня у фотоклубі ротація, хіба що природні втрати. Прикро, але нема вже в рядах колективу його першого керівника Богдана Мохняка, відійшов у вічність неперевершений Павло Дроб’як, а також Любомир Стасів, Михайло Жарський, Роман Яцурак, Михайло Гавриш… Але на їхнє місце гідно заступили молоді й цікаві автори, роботи яких гармонійно вписалися у творчу канву колективу.

Переглядів: 219 | Додав: admin | Теги: фото, клуб, творчість, Виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]