П`ятниця, 19.04.2024, 20:52
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Ви фотографувати вмієте? :)
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2021 » Грудень » 27 » Успішна не тільки у творчості…
08:48
Успішна не тільки у творчості…

Робота Олі Кукуш "Ізоляція інформацією"

         Останніми роками колектив народного фотоклубу «Колумб» поповнився рядом молодих цікавих авторів. Серед них виділяється Ольга Кукуш, яка дуже легко ввійшла у тисменицьку фотоспільноту і вже кілька років активно творчо працює на благо колективу і українського фотомистецтва. Пріоритетними в творчості молодої фотографині є соціальні теми, екологія, гендерна політика. Незважаючи на те, що вона разом з чоловіком виховують первістка – це ніяк не перешкоджає Олі продовжувати активно займатися творчістю.

            Окрім участі в традиційних національних фотоконкурсах та міжнародних фотосалонах, Ольга активно бере участь у різноманітних мистецьких проектах. Зокрема 2021 рік був для авторки дуже успішним і насиченим.

            У січні рік розпочався для Олі участю у проєкті Out of Scope у Центрі Гендерної Культури (Харків). Проєкт присвячено дослідженню теми гендеру як у мистецтві, так і у житті. Ініціатор проекту - галерея сучасного мистецтва Forsa Gallery. У проекті Out of scope також були представлені роботи ряду українських авторок, а також з інших країн.

            Виставка "Болото"від Ініціатива Центр Сучасного Мистецтва відбулася у травні 2021 року у Музеї мистецтв Прикарпаття, а в липні у галереї «Асортиментна кімната» (Івано-Франківськ). "Болото" - виставка актуальних художників, які мають стосунок до міста на тему екології, стосунків, рефлексій на минуле і на спекуляції навколо нього, фіксація теперішнього стану речей та прогнози на завтра. Виставка як елемент дослідження про актуальність сучасного мистецтва для міського середовища.

 

Афіша виставки "Болото"

Національний центр "Український дім" в липні 2021 року провів Діалог виставкових проєктів: «Ким я є?» та «Стереотип», де була представлена робота Ольги Кукуш "Ізоляція інформацією". Виставка «Стереотип» є спробою проаналізувати спільні для всіх стереотипів механізми появи, розповсюдження та можливі наслідки їхнього існування. Автори виставок – це близько півтора українських митців.

Афіша виставкових проєктів: «Ким я є?» та «Стереотип»

Знаковою подією в творчому житті Олі була участь у проєкті фіналісток Female Ukrainian Photographers. Спочатку в квітні показ відбувся в рамках Odesa Photo Days Festival, а у вересні в рамках Bristol Photo Festival (Брістоль, Великобританія). Odesa Photo Days у 2021 році вперше провів всеукраїнський open call Female Ukrainian Photographers. Його мета – надати голос жінкам: показати, про що вони знімають, чим переймаються, як формують історії та візуальні меседжі, і на цих прикладах простежити, як розвивається сучасна фотографія в Україні. Було отримано 217 заявок від авторок з 30 міст та містечок України та восьми інших країн. До фіналу потрапила 31 серія, серед них і Ольги Кукуш.

Роботи з проєкту "Сценографія вагітності"

З проектом "Експансія" у жовтні 2021 року Ольга прийняла участь у міжнародній (автори з понад 30 країн) колективній виставці Mykolaiv ART Week_CHANGE: фестиваль актуального мистецтва у виставковому просторі 8 ПРИЧАЛ . «CHANGE – це дослідження зміни у суспільстві та ролі людини у глобальному світі. Це своєрідна рефлексія подій навколо себе та свого оточення в епоху пост-правди та прийняття миттєвих рішень», – зазначають організатори фестивалю.

Роботи з проєкту "Експансія"

Оля біля стенду зі своїми роботами в Музеї мистецтв Прикарпаття

Глядачі біля робіт Олі Кукуш на виставці в Миколаєві

Ось такий короткий екскурс в творчий процес однієї з учасниць фотоклубу «Колумб» Ольги Кукуш, в якому відображено тільки незначний пласт її мистецьких ініціатив та пошуків.

Переглядів: 355 | Додав: admin | Теги: екологія, соціальний, фото, гендерний, Виставка, ПРОЄКТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]