Субота, 20.04.2024, 07:42
Вітаю Вас Гость

УВАГА!
Сайт
знаходиться
в стадії
наповнення
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Партнери сайту

funphoto.ua
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Фотовиставка Тараса Дутки "Голос гідності. Присвята майдану"
13:40
Фотовиставка Тараса Дутки "Голос гідності. Присвята майдану"


    В цей період минуло 40 днів із трагічних подій 18-20 лютого,  під час яких загинули новітні герої України, герої  «Небесної сотні», які йшли на смерть, усвідомлюючи, що вкраїнська земля, полита їхньою  молодою кров’ю, здригнеться і з неї повтікають вороги. Небесні ангели боролися до смерті за нашу з вами свободу. 

    6 квітня у виставковому залі Народного Дому відбулося відкриття авторської фотовиставки Тараса Дутки «Голос гідності. Присвята Майдану». 60 світлин, присвячених  хронологічному екскурсу буремних, переломних та найбільш вражаючих подій останніх місяців.  

   Дана експозиція є своєрідним відгуком, реакцією на ці події, вона  розказує, як українці стали нацією. Саме цій історії присвячена дана  виставка. Вона говорить мовою часу.


    На початку заходу до глядачів звернувся автор виставки Тарас Дутка, який поділився своїми враженнями і переживаннями, адже  впродовж всіх цих місяців перебував у Києві на Майдані. 

   Звернувся до глядачів з Божим словом отець церкви Св. Миколая Володимир Ковалишин.

У ці складні для України дні церква стала важливою частиною громадського життя. Храми усіх конфесій відкрили   двері учасникам Євромайдану. Кожний день починався з молебню за Україну, за мир і спокій в нашій державі. Священнослужителі з Хрестом в руках виходили на барикади і стояли між протестувальниками та силовиками, молячись за тих в кого стріляли  і хто стріляв.

   На виставку завітали очевидці, які своєю активною громадською позицією впродовж всіх тяжких, переломних революційних подій доказували свій обов’язок перед державою,  незважаючи на те, що вдома залишали свої сім’ї. Демонструючи  солідарність і братерство, взаємоповагу і доброзичливість між сотнями тисяч людей, вони згуртувалися довкола спільної мети, захистити свою  гідність з боку влади, сказати «ні» обману, приниженню й насильства. Це Руслан Фармус, Володимир Цапай, Ігор Лютий, Дмитро Підлуський, Іван  Балабан, Роман Мохняк, Володимир Бурачок та ін. Їхні спогади про  перебування в Києві  зворушили серця кожного слухача.   

    Не залишилися осторонь від переломних подій Революції Гідності митці пера, які підтримували дух мітингувальників та допомагали чим могли, але не забували і про головну свою революційну зброю – слово! На виставці були присутні місцеві письменники та поети Оксана   Пронюк (с.Клубівці), Лідія Завацька (с.Милування), Любов Пушко  (Побережжя). Вони декламували власні твори, написані під впливом  революційних подій, присвячених Євромайдану та Небесній Сотні.  

    Всі ми знаєм, як все починалося, хто почав революцію. Українська  молодь показала себе основним «горючим матеріалом» Революції Гідності. Вони дефакто задекларували «нову політику». І від молодого  покоління слова мала талановита Ольга Іванців (с.Вільшаниці).   
  Поділилися враженнями від виставки і подякували автору сестра Тараса Дутки Вікторія Іллюк

та місцевий художник Михайло  Медвідь.

   Революція не закінчилась з останнім пострілом у Києві. Вона триває в  протистоянні думок та позицій українців різного віку та різних політичних поглядів, які розмовляють різною мовою та живуть в різних регіонах. Україна прокидається, відновлюється і дай Бог, щоб всі пам'ятали, завдяки кому. Завдяки звичайним хлопцям і дівчатам, завдяки їхнім  жертвам.
   Євромайдан став символом відродження української нації , переріс у революцію честі і гідності.

 

 

Автор: Оксана Швець

©Фото: Юрій Рильчук та Микола Калитчук

Переглядів: 3558 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]